Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины Владимир: «С Божией помощью мы не только выстояли, но и укрепились»
19 МАЯ 2007 ГОДА православные харьковчане встречали прибывшего на торжества Предстоятеля Украинской Православной Церкви Блаженнейшего Митрополита Киевского и всея Украины Владимира, который прибыл в Харьков в сопровождении архиепископа Вышгородского Павла, заведующего канцелярией Киевской митрополии епископа Бориспольского Антония, секретаря Киевской митрополии протоиерея Виталия Косовского, секретаря Предстоятеля архимандрита Александра (Драбинко) и протодиакона Сергия Косовского.
Блаженніший Митрополит Володимир: Достоїнство Харківського Архієрейського Собору в тім, що цей Собор не дав нам відійти від Чаші Вселенського Православ’я, відійти від загального Причастя, відійти від принципів і догматів. Історія цього періоду свідчить про мужність нашого народу в нелегких обставинах, коли треба було розібратися що відбувається в нашій країні, хто чого хоче, на чому засновується все.
В такий важкий період люди згуртувались, були єдині в молитві, спільні в прийнятті Таїнств Господніх. Були єдиними у бажанні захистити, відстояти чистоту Православ’я і не викинути себе за поріг у порожнечу, а щоб Ім’я Господнє славилось, щоб віра наша булла не тільки на словах, а в ділі, в помислах, в усьому нашому житті.
Високопреосвященніший Митрополит Никодим: 15 років — це лише мить у більш як двотисячолітній історії християнства. Та доленосні рішення Харківського Собору 1992 р. — це той граніт, на якому стояла й стоятиме наша Свята Православна Церква, під керівництвом Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України. Наш боголюбивий народ не допустить, щоб Церква зійшла з путі, яким прямує вся повнота Вселенського Православ’я. Нам належить засвідчити перед усім світом, що ми — гранітні стовпи Церкви Православної, котру не здолають пекельні сили.