Распоряжение митрополита Онуфрия о совершении особых поминаний о мире в Украине и об упокоении убиенных в братоубийственном противостоянии Пресс-служба » Харьковские епархиальные ведомости » № 2 (237) февраль 2014  
 
24 лютого 2014 р.
№ 14/1
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
по Харківській єпархії
Моїм визначенням від 23 лютого 2014 року в зв’язку з політичним загостренням в Україні благословляється у всіх храмах Харківської єпархії в період сирної седмиці та у Великий піст на Божественній літургії підносити молитви за мир в Україні та заупокійні прохання за загиблими під час братовбивчого протистояння.
Онуфрій,
Митрополит Харківський і Богодухівський

Текст прошений и молитва в связи с трагическими событиями в Украине:

НА СУГУБОЙ ЕКТЕНИИ
О еже милостивым оком призрети на люди земли Украинския и сотворити ю непреобориму от распри творящих, молим Тя, Милосердый Господи, услыши и помилуй.
О еже просветити светом Своего богоразумия мысли ожесточением помраченных, верных же Своих в стране Украинстей укрепити и невредимых соблюсти, молим Тя, Всесильный Творче, услыши и помилуй.
Давый заповедь Твою нам, еже любити Тебе Бога нашего и ближняго своего, сотвори, да ненависти, вражды, обиды, мздоимства, кровопролития и прочая беззакония прекратятся, истинная же любовь да царствует в людех земли украинския, молим Ти ся, Спасителю наш, услыши и милостивно помилуй.

далее МОЛИТВА
Всевышний Боже, Владыко и Содетелю всея твари, наполняяй вся величеством Твоим и содержай силою Твоею.
К Тебе Великодаровитому Господу нашему припадаем, сердцем сокрушенным и усердною молитвою о стране Украинстей, распрями и нестроениями раздираемей.
Премилосердый и Всесильный, не до конца гневайся, Господи! Буди милостив нам, молит Тя Твоя Церковь, представляющи Тебе начальника и совершителя спасения нашего Иисуса Христа. Укрепи силою Твоею верныя люди в стране Украинстей, заблуждающим же просвети разумныя очи светом Твоим божественным, да уразумеют Твою истину, умягчи их ожесточение, утоли вражды и нестроения на страну и мирныя люди ея воздвизаемая, да все познают Тебе, Господа и Спасителя нашего. Не отврати лица Твоего от нас, Господи, воздаждь нам радость спасения Твоего. Помяни милости, яже показал еси отцем нашим, преложи гнев Твой на милосердие и даждь помощь Твою народу украинскому, в скорби сущему.
Молит Тя Церковь Русская, представляющи Тебе ходатайство всех святых в ней просиявших, изряднее же Пресвятыя Богородицы и Приснодевы Марии, от лет древних покрывающия и заступающия страны наша. Возгрей сердца наша теплотою благодати Твоея, утверди волю нашу в воли Твоей, да якоже древле, тако и ныне прославится всесвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков.
Аминь.

НА ЗАУПОКОЙНОЙ ЕКТЕНИИ
Еще молимся о упокоении душ усопших рабов Божиих в братоубийственной смуте на Украине убиенных и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному.
 
 
 
Другие новости по теме:

  • Молитвы о детях и семейном благополучии
  • Молитвы святого
  • АФОН. Святогорские монахи благословили молиться по соглашению о МИРЕ в УКРА ...
  • Обращение Священного Синода к епископату, духовенству, монахам и мирянам в ...
  • Престольный праздник в Великом Бурлуке




  •  
      Просмотрено: 996 раз Просмотров: 996 автор: and 6 апреля 2014 Напечатать Комментарии (0)